19.09.2014 13:31

REDRESAREA ECONOMIEI SCOȚIEI DUPĂ SCRUTIN

Rezulatele scrutinului de ieri nu s-au lăsat mult așteptate, iar sectorul bancar și piețele din Marea Britanie au reacționat pozitiv, chiar de astăzi. Încă de la deschiderea pieţelor, acţiunile băncilor din Scoţia au înregistrat o creștere semnificativă, scrie Financial Times. John Cridland, director general al Federaţiei Angajatorilor a declarant că acest rezultat va fi salutat de comunitatea oamenilor de afaceri.

Votul împotriva independenţei Scoţiei reprezintă o uşurare mai ales pentru sectorul financiar şi pentru mediul investițional. Redresarea sectorului bancar este observată odată ce titlurile The Royal Bank of Scotland au crescut cu 3,5%, acţiunile Lloyds Bank au urcat cu 1,5% șicele ale Standard Life Bank au avansat cu 1,7%. Săptămâna trecută, aceleași bănci au anunţat că şi-ar fi mutat afacerile în Anglia, în cazul în care scoţienii ar fi votat pentru desprinderea de Marea Britanie.
Indicele FTSE 100 al bursei de la Londra, care înseamnă indicele primelor 100 de companii cu cea mai mare capitalizare de piață de pe London Stock Exchange) a deschis în urcare cu 0,7%, aproape de cel mai înalt nivel din ultimii 14 ani.
De asemenea, lira a început să recupereze din deprecierea suferită în cursul acestei săptămâni, înregistrând un avans de 0,3%, la 1,65 unităţi pentru un dolar.

Comentarii