08.11.2016 12:50

Renault vrea să dezvolte o electrică de 7-8 mii de dolari

Renault are planuri interesante în zona electricelor accesibile. Constructorul francez vrea să lanseze în China o mașină pe baterii care să coste sub 10.000 de dolari „înainte de bonusurile guvernamentale”.

După ce a luat lumea auto prin surprindere acum mai bine de 10 ani, în momentul în care a prezentat Dacia Logan, un concept de mașină accesibilă care nu a reușit să fie replicat nici după un deceniu de principalii concurenți de pe piață, Renault vrea să regândească regulile existente în industria mașinilor electrice printr-o mașină care provoacă piața.

„Ce vrem să facem este să dezvoltăm o mașină de 7000-8000 de dolari, preț de bază înainte de bonusurile guvernamentale”, a declarat Carlos Ghosn în conferința New York Times Energy for Tomorrow, care a avut loc săptămâna trecută la Paris.

Directorul Renault și al alianței Renault-Nissan susține că un astfel de preț de achiziție ar transforma mașinile electrice: „Dacă reușim un astfel de inovație, aceasta va schimba complet regulile jocului”, spune Ghosn.

Carlos Ghosn nu a înaintat niciun orizont de timp până la dezvoltarea, anunțarea sau dezvăluirea unui astfel de model.

SURSA

Comentarii