26.08.2014 09:53

REVIZUIREA CONTRACTELOR PENTRU SERVICIILE FISCALE ELECTRONICE

Plătitorii de TVA din municipiile Chișinău, Bălți și Comrat vor trebui să semneze cu Serviciul Fiscal de Stat un nou acord de conectare la serviciile electronice. Potrivit instituției, termenul de valabilitate al precedentului acord, semnat în 2011 de către aproximativ 15 mii de companii, expiră în acest an. Totodată, de la 1 septembrie, structurile administrației publice de stat trebuie să prezinte facturi electronice și fiscale doar prin intermediul sistemului automatizat e-Factura.

Acordul care va fi semnat de plătitorii de TVA și Serviciul Fiscal este necesar odată ce a fost extins spectrul serviciilor fiscale electronice, precum: Registrul electronic general al rapoartelor fiscale, Comandarea online a formularelor tip, e-Factura și Contul curent al contribuabililor. SFS anunță că dacă noul acord nu va fi încheiat până la expirarea celui vechi, accesul la serviciile fiscale electronice va fi blocată automat.
De asemenea, instituțiile publice care duc evidență contabilă vor fi obligate să exercite operațiuni prin intermediul e-Facturii. Seriviciul e-Factura a fost lansat pe 11 februarie 2014, iar factura electronică are aceeași valoare juridică precum cea pe suport de hârtie.

Comentarii