23.07.2014 16:45

RUSIA AR PUTEA INTERZICE ȘI PRODUSELE UCRAINEȘTI

În viitorul apropiat, Rusia ar putea interzice și unele produse din Ucraina. Acest lucru a fost anunțat astăzi, de către șeful Rospotrebnadzor și medicul sanitar șef Anna Popova, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii. Potrivit lor, mai multe produse furnizate de Ucraina nu corespund normelor sanitare.

Începînd cu 1 iulie, Rospotrebnadzor a raportat mai multe nereguli la produsele importate din Ucraina. Astfel, într-o întâlnire cu presa rusă, medicul sanitar șef, Anna Popova, a menționat că o gamă largă de produse nu corespunde cerințelor de siguranță și există riscul ca unele loturi să fie blocate, însă nu a specificat la ce produse se referă. Pe de altă parte, agenția Interfax, scrie că ar fi vorba despre o contaminare microbiană a produselor lactate.
În I trimestrul al anului 2014, volumul schimburilor comerciale cu Ucraineană au scăzut cu 7%. Conform estimărilor preliminare ale oficialilor ruși, această tendință va continua. Asta după ce și Ucraina a decis în luna aprilie curent să reducă importul ciocolatelor și bomboanelor ruseși din motive că nu corespund normelor în vigoare.

Comentarii