08.07.2014 14:52

REBUTURI DIN PARTEA ROSSELHOZNADZOR

Țara noastră se poziționează în top trei țări, în cazul cărora, Rosselhoznadzor a întors cele mai multe loturi de mărfuri, în primul semestru al anului curent. În total au fost returnate 14 loturi de producție moldovenească, se arată într-un comunicat al Serviciului fitosanitar rus.

Cele mai multe mărfuri rebutate de Rosselhoznadzor au provenit din CARTON ON:Ucraina, cu 40 de loturi de produse neacceptate. Câte 14 loturi au fost returnate Germaniei ți Moldovei. Urmează, Letonia și Olanda care au fost nevoite să-și întoarcă, înapoi în țară câte 9 loturi de producție. Polonezii au fost restricționați pe piața rusească cu 8 loturi de mărfuri, iar Lituania, Italia, Suedia - câte 5. Către produsele din Spania, Marea Britanie și Argentina, Rosselhoznadzor a avut cele mai puține obiecții, rebutând cite un singur lot lot. CARTON OF.
Datele Serviciului fitosanitar rus vorbesc despre faptul că cele mai frecvente nereguli țin de livrarea mărfurilor din partea companiilor care nu au dreptul să prelucreze, să păstreze sau să livreze mărfuri în Uniunea Vamală. Necorespunderea numerelor sigiliilor indicate în documentele de însoțire a mărfurilor este o altă neregulă depistată de instituție. De asemenea, livrarea producției fără data fabricării în documentele de însoțire și reexportul, de asemenia au fost motive de a întoarce mărfurile în țările de unde au fost exportate. CARTON IN În total, perioada 1 ianuarie -1 iulie 2014, Rosselhoznadzor a depistat 707 de nereguli. În consecință, 142 de loturi au fost întoarse expeditorilor, dintre care 74 - în țările Uniunii Europene. CARTON OFF

Comentarii