25.07.2014 15:10

EMBARGO CU EXCEPȚII ?

Embargo dar nu pentru toți! În autonomia Găgăuză sunt așteptați specialiștii ruși care vor studia produsele locale pentru a decide dacă vor deschide sau nu piața rusă pentru importul din autonomie. Mișcarea respectivă are loc după ce bașkanul autonomiei a intervenit pe lângă autoritățile ruse, la Moscova.

Bașkanul autonomiei, Mihail Formuzal a fost pe 21-22 iulie la Moscova.
MIHAIL FORMUZAL bașkanul UTA Găgăuze: De ce Rusia procedează așa? Dacă e să investigăm situația, cauzele le vom identifica la noi. Recent am citi în presă că 18 tone de piersici grecești au fost întoarse din Rusia. Acestea erau exportate drept moldovenești. Asta vorbește despre faptul că nu ne bucurăm de încrederea rușilor. De aceea rușii vorbesc des despre exportul dublu din UE. asta ne așteaptă și pe noi.
Formuzal a dispus și crearea unei comisii care va inspecta producătorii din zonă, înainte ca aceștia să fie vizitați de reprezentanții Rosselhoznadzor. Potrivit estimărilor, producătorii din regiune ar putea pierde până la 70% din piața de desfacere în urma embargo-ului impus de Rusia la produsele moldovenești.

Comentarii