17.03.2016 14:21

Piaţa serviciilor poştale va fi liberalizată

Legislația națională în domeniul serviciilor poștale va fi armonizată cu cea a Uniunii Europene, informează NOI.md.


Un proiect de lege în acest sens, care stabilește drepturile și obligațiunile furnizorilor de servicii poștale, a fost votat astăzi în lectura a doua de Legislativ. Documentul prevede liberalizarea treptată a pieței serviciilor poștale, oferind agenților economici posibilitatea să presteze acest tip de servicii.

„Ne propunem să instituim o concurență sănătoasă și loială în această ramură de activitate. Vrem să eliminăm discriminarea pentru toți prestatorii de servicii poștale. Ei vor avea drepturi și obligațiuni egale, asta este prevăzut în directiva europeană”, a explicat anterior viceministrul Tehnologiei Informației Vitalie Ciolac.

Potrivit proiectului, sub rezerva statului va rămîne doar serviciul de trimitere a corespondenței cu limitele de greutate în diapazonul 0-350 de grame. Inițiativa mai prevede lansarea serviciului poștal universal, care creează condițiile necesare pentru furnizarea continuă a serviciilor poștale de calitate și la un preț accesibil în toate localitățile țării. În calitate de organ de reglementare a sectorului poştal va fi desemnată Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei.

Precizăm că adoptarea Legii poștei se înscrie în Planul național de acțiuni privind implementarea Acordului de asociere cu UE.

SURSA: NOI.MD

Comentarii