17.07.2014 11:28

SANCȚIUNI MAI DURE PENTRU RUSIA

Statele Unite şi Uniunea Europeană au decis să înăsprească sancţiunile împotriva Rusiei din cauza crizei din Ucraina, scrie agenția Interfax. Pe lista sancțiunilor se află înați demnitari de stat, companii petroliere, precum și unele bănci rusești.

Washingtonul a anunțat introducerea de noi sancțiuni aseară, pe pagina oficială a ministerului american de finanțe. Printre cei vizaţi de sancţiunile americane se numără gigantul petrolier Rosneft, grupul rus Gazprom, Gazprombank, Vneșcombak, precum și vice-președintele Dumei de Stat, Serghei Neverov, dar şi autorităţile de la Doneţk. Potrivit comunicatului, potenţialele active ale grupului Rosneft în Statele Unite vor fi îngheţate, iar întreprinderile americane nu sunt autorizate să efectueze tranzacţii cu acest gigant petrolier.
La rândul lor, europenii reuniţi la summitul de la Bruxelles au decis îngheţarea programelor desfăşurate în Rusia de către Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), a afirmat o sursă diplomatică.

Comentarii