26.10.2014 12:38

SCANDAL LA CE: BRUXELLES CERE 2 MLD. DE EURO DE LA MAREA BRITANIE

Comisia Europeană a cerut Marii Britanii să achite la bugetul UE, 2 miliarde 100 de milioane de euro. Iar banii trebuie să fie achitați până la 1 decembrie, scrie publicația Financial Times.

Cerința comisiei Europene este justificată de faptul că economia Marii Britanii în acest an bine a crescut,la fel ca și economia Olandei, care trebuie să achite în bugetul UE 642 milioane de euro. Pe de altă parte, Germania, Franța și Polonia, dimpotrivă, își vor reduce contribuția la 779 de milioane, 1 miliard și respectiv, 316 milioane de euro, ca urmare a unei creșterii economice mai mici decît a fost prognozat.


Contribuția Mareii Britanii ar trebui să reflecte creșterea bunăstării țării. Este același principiu ca în Marea Britanie; se plătesc mai multe taxe în cazul în care crește venitul.” - a explicat reprezentantul Comisiei Europene Patricio Fiorilli.


Prim-ministrul britanic David Cameron a fost atât de revoltat de cerința Comisiei Europene, încât a întrerupt întâlnirea liderilor UE de la Bruxelles pentru a-și exprima indignarea. Acesta i-a spus președintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, că nu-și imagineazăcum va primi poporul britanic vestea și i-a cerut să organizeze urgent negocieri cu miniștrii europeni de finanțe . În prezent, Marea Britanie contribuie la bugetul UE cu 8,6 miliarde de lire sterline.

Comentarii