09.11.2015 11:48

Scumpiri după scumpiri. Urmează apa?

După energia electrică ar putea urma noi scumpiri. De această dată, sunt vizate tarifele la apă. Directorul tehnic al ”Apă - Canal Chișinău”, Vitalie Midari, a anunțat în cadrul ședinței operative a Primăriei că distribuitorul de apă a transferat la ANRE costurile de producere suportate de întreprindere, urmând să fie luată ulterior o decizie privind majorarea tarifelor.

Potrivit directorului tehnic al ”Apă – Canal”, în condițiile în care de astăzi intră în vigoare noile tarife la lumină și gaz, întreprinderea municipală ar urma să suporte costuri suplimentare de 14 milioane de lei anual.

Midari a mai precizat că un metru cub de apă rece ar putea ajunge să coste până la 14 lei. În prezent, tariful pentru apa rece este 9,19 lei.

”Energia electrică are pondere de peste 20% din costul serviciilor de alimentare cu apă. De aceea, scumpirea energiei electrice influențează și costurile de producție a întreprinderii noastre. Ultimele tarife au fost aprobate în anul 2009, când nivelul de inflație a fost foarte mare. Nu noi vom stabili cu cât vor fi majorate tarifele. ANRE va face calculele și va stabili în ce măsură acestea vor fi ajustate”, - a declarat vice-directorul ”Apa-Canal Chișinău” Vitalie Midari.

Comentarii