11.06.2014 15:32

SE ÎNCHEIE CONSULTĂRILE MOLDO-RUSE PRIVIND ACORDUL DE ASOCIERE CU UE

Astăzi se încheie vizita de lucru de trei zile a delegației Federației Ruse în Republica Moldova. Experții ruși au participat la consultări cu autoritățile moldovenești privind cooperarea comercial-economică bilaterală. Partea rusă consideră că semnarea de către Republica Moldova a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană va avea un impact negativ asupra relațiilor interstatale. Oficialii moldoveni dau asigurări că situația nu se va schimba esențial.

Înainte de a se întoarce la Moscova delegația rusă a avut astăzi o întrevedere și cu viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr. Potrivit lui, dialogul a fost unul constructiv și speră că toate neînțelegerile vor fi depășite.

El a informat partea rusă că Moldova acordă o atenție specială respectării regulilor de origine a mărfurilor, pentru a preveni riscul reexporturilor ilegale de produse din alte țări.

Totodată, ministrul Economiei și-a exprimat intenția de a stabili un mecanism de schimb de informații cu toate părțile interesate pentru a facilita relațiile comerciale și a răspunde îngrijorărilor exprimate anterior de Federația Rusă.

Comentarii