Toyota a anunţat luni că în primele nouă luni ale acestui an vândut un număr de 7,615 milioane vehicule la nivel mondial, în creştere cu 3% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Cifra anunţată de Toyota include şi vânzările realizate de diviziile sale Hino Motors Ltd. şi Daihatsu Motor Co.

La începutul lunii, constructorul auto german Volkswagen AG a anunţat că în perioada ianuarie-septembrie 2014 a vândut la nivel global 7,40 milioane vehicule, devansând la limită grupul american General Motors Co. care în perioada similară a vândut un număr de 7,372 milioane autoturisme şi camioane la nivel global.

În 2013, grupul japonez Toyota a vândut un număr record de 9,98 milioane vehicule, urmat de GM şi Volkswagen AG.

General Motors a fost cel mai mare constructor auto din lume timp de şapte decenii fiind devansat de Toyota în 2008. GM a redevenit lider în 2011 când producţia Toyota a fost afectată de cutremurul şi tsunamiul care a devastat zona de nord est a Japoniei. În 2012 însă grupul Toyota a revenit pe primul loc, poziţie pe care a păstrat-o şi în 2013.

Pentru 2014 Toyota şi-a propus să devină primul constructor auto care reuşeşte să vândă mai mult de zece milioane de vehicule într-un singur an, însă în prezent toţi constructorii auto japonezi, inclusiv Toyota, sunt afectaţi de problemele existente la airbagurile produse de furnizorul Takata Corp.