02.02.2015 17:10

Sectorul bancar din țară se află în stagnare

Cel puțin așa se arată într-un studiu realizat de protalul bancamea.md. Astfel, în anul 2014, băncile comerciale din Moldova au acumulat un profit cu 24 la sută mai mic comparativ cu cel înregistrat anul trecut. Totodată, s-a redus şi numărul angajaţilor din sectorul bancar cu 715 persoane.

Pe parcursul anului trecut, 11 din cele 14 bănci comerciale din țără şi-au redus numărul de angajaţi. Cei mai mulți salariaţi îi are Banca de Economii, Moldova-Agroindbank, Victoriabank şi Moldindconbank.
Totodată, 8 bănci au înregistrat profituri mai mici, iar 3 bănci au încheiat anul cu pierderi. Este vorba despre: Eximbank, Banca de Economii şi BCR Chişinău. În topul băncilor cu profituri grase au intrat aceleaşi instituții bancare ca şi în anul 2013, Moldindconbank, Moldova-Agroindbank, Victoriabank şi Mobiasbancă GSG. Potrivit portalului bancamea.md, în sectorul bancar angajații primesc în medie 6 040 lei pe lună.
BCR Chişinău şi ProCredit Bank sunt cele mai generoase instituții în ceea ce privește salarizarea angajaților. Aici angajaţii primesc salarii medii lunare de peste 10 mii de lei. Totodată, cel mai mic salariu este oferit de Energbank, in medie de 3 836 lei.

Comentarii