23.06.2014 15:29

SECURITATEA ENERGETICĂ, ÎN ATENȚIA EXPERȚILOR

Cu ocazia demarării Săptămânii Europene a Energiei Durabile a avut loc o conferință, care a pus în discuție durabilitatea și securitatea energetică a Moldovei. Acest eveniment a fost oraganizat cu scopul de a găsi noi idei pentru dezvoltarea unui mediu energetic sigur pentru Moldova. Iar principapele accente au fost puse pe utilizarea energiei regenerabile și pe restructurarea infrastructurii energetice din țară.

Delegația Uniunii Europene și Proiectul UE ”Suportul pentru Reforma Sectorului Energetic” au dat startul acestor evenimente cu scopul a prezenta practicile de succes în utilizarea energiei regenerabile.

În fiecare an, Republica Moldova produce 747 de mil de kVz / h, iar indicatorii din ultimii ani arată că cifra este în scădere.

Săptămîna Europeană a Energiei Durabile reunește sute de organizații și persoane din toată Europa cu scopul de a contribui la realizarea obiectivelor UE pentru anul 2020 în ceea ce privește emisiile de gaze cu efect de seră și eficiența energetică prin utilizarea surselor regenerabile.

Comentarii