28.07.2016 06:35

Solicitarea fermierilor către autorități

Un grup de fermieri din raionul Ştefan-Vodă cere autorităţilor să le fie permisă vînzarea directă a produselor, fără intermediari.

Una dintre fermieri, Liubovi Bulai, a relatat că este nevoită să vîndă la Chişinău ardeii crescuţi comercianţilor angro la preţ de 4 lei/kg, după care aceştia îi vînd la piaţă la un preţ triplu - de 12 lei.

"Aceasta este situaţia nu doar a fermierilor din Ştefan-Vodă, ci a fermierilor din toată Moldova. Din această cauză suferă nu doar agricultorii, dar şi cumpărătorii, care sînt nevoiţi să cumpere legumele la un preţ exagerat", a spus ea.

În opinia ei, "intermediarii au un acord între ei, special micşorează preţul de achiziţionare a produsului pentru a obţine supraprofit".

Bulai a relatat că fermierii au încercat să-şi vîndă singuri producţia, dar le-a fost îngrădit accesul spre piaţa centrală din Chişinău. Fermierii cer autorităţilor să le ofere un spaţiu pe teritoriul Pieţei Centrale din Chişinău pentru a-şi putea comercializa marfa la un preţ mai avantajos, atît pentru ei, cît şi pentru locuitorii oraşului



SURSA

Comentarii