10.07.2014 16:49

SPERANȚELE UNEI AFACERI

Tot mai mulți agricultori, înainte de a înființa o afacere, se gândesc la cucerirea noilor piețe de desfacere. O femeie din Anenii-Noi, a pășit în lumea businessului cu o plantație de aluni neîntâlnită în Republica Moldova. Și asta pentru că doar în UE se cultivă, tot acolo fiind și la mare căutare. Marea atractivitate a afacerii este că din prima roadă se pot acoperi investițiile.

Olga Golban a investit peste 20 000 de euro pentru a aduce în Moldova un nou soi de aluni. Ea a plantat 4 hectare de aluni -Tonda Gentila, care o să rodească abia peste 5 ani. Așteptarea, însă, se merită pentru că europenii pot plăti până la 7 euro pentru un kilogram de aluni de acest gen. Numai un hectar poate oferi o roadă de peste 2 tone.

Cu toate că, datele Ministerului Agriculturii arată că în Moldova au fost plantaţi aluni pe o suprafaţă de aproximativ 200 de hectare, marea majoritate a produselor de acest gen sunt comercializate pe piața internă din motiv că europenii nu acceptă soiul traditionale de aluni crescut la noi.

Comentarii