25.08.2014 16:21

SPRIJIN FINANCIAR PENTRU GRUPURILE AGRICOLE

Cinci grupuri de agricultori vor beneficia de granturi în valoare de 17,8 mln de lei din partea Băncii Mondiale, odată cu intrarea în vigoare a Legii cu privire la cooperativele agricole. Un anunț în acest sens a fost făcut astăzi de reprezentanții Ministerului Agriculturii și Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură.

Producătorii au avut posibilitatea să beneficieze de acest sprijin financiar datorită proiectului Băncii Mondiale ”Agricultura Competitivă în Moldova”. Potrivit coordonatorului de program, cu ajutorul resurselor financiare oferite, dar și a investițiilor proprii, care însumează 27,4 milioane de lei , cele cinci grupuri agricole vor procura depozite frugorifice, liinii de spălare, sortare și ambalare a fructelor.

Totodată, precizăm că astăzi, a fost lansată a doua rundă a Programului de granturi Investiționale Grupurile de producători care doresc să participe pot depune dosarele la Agenția de Plăți și Intervenții până pe 30 octombrie 2014. Reprezentanți Instituției dau asigurări că asocierea fermierilor va permite livrarea constantă pe piață a unor volume mari și omogene de fructe și legume.

Coordonatorii celor cinci grupuri agricole fiind prezenți la eveniment au susținut că asocierea li-a adus doar avantaje și o prosperare a afacerii lor. Unii din ei chiar au recunoscut că s-au asociat pentru a primi mai multe ajutoare din partea statului.

Bugetul Programului de granturi este de şapte milioane de dolari şi va fi realizat pînă în 2017

Comentarii