30.06.2016 17:04

SUA au chemat Moldova să execute cerințele pentru semnarea programului cu FMI

SUA îndeamnă Moldova să implementeze reforme și să execute cerințele pentru semnarea noului program cu Fondul Monetar Internațional.

Astfel, ambasadorul SUA în Republica Moldova, James D. Pettit, a îndemnat autoritățile Moldovei să continue calea spre progresul în domeniul reformelor, să execute, în special, cerințele necesare pentru semnarea programului cu Fondul Monetar Internațional și continuarea integrării europene a republicii.

Acest fapt este menționat în declarația oficială a Ambasadei SUA privind întrevederea susținută la 28 iunie de ambasadorul american cu vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Moldovei, Andrei Galbur, în cadrul căreia părțile au discutat chestiunile privind relațiile bilaterale.

James D. Pettit a dat o apreciere înaltă participării active a Moldovei în procesul de reglementare a problemei în formatul 5+2 și a chemat la aprobarea protocoalelor coordonate la Berlin, a căror realizare ar contribui la intensificarea procesului de reglementare și consolidarea suveranității Republicii Moldova.



SURSA

Comentarii