07.07.2014 15:30

STOP VACANȚĂ PENTRU DATORNICI

Anunț pentru chișinăuenii care întârzie cu achitarea energiei termice consumate. Nu veți putea pleca în vacanță peste hotarele țării, dacă nu vă veți achita datoriile față de furnizorul de căldură. Un anunț în acest sens, urmat de un spot publicitar realizat de Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti a fost plasat pe site-ul furnizorului de căldură din capitală, "Termocom".

Precizăm că agentul termic „Termocom” în procedura falimentului desfăşoară o amplă campanie de recuperare a datoriilor. Astfel, în conformitate cu prevederile Codului de Executare al Republicii Moldova, executorii judecătoreşti sunt în drept să aplice rău-platnicilor mai multe interdicţii valabile, precum interzicerea perfectârii paşapoartelor,sechestrarea imobilelelor aflate în proprietatea persoanelor vizate și interdicția de a părăsi țara.

Secretarul General al Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești, Oxana Novicov, contactată de echipa MBC a declarat că interdicțiile devin mai severe odată ce datornicul amână achitarea facturilor pentru mult timp. Acesta a mai menționat că interdicția de a părăsi țara este aplicată în ultimul caz, după ce măsurile întreprinse anterior s-au dovedit a fi ineficiente. Până acum interdicția cel mai frecvent aplicată a fost sechestrarea bunurilor datornicului,iar avertizarea făcută de Fisc se referă la rău-platnicii cu datorii istorice enorme.

Comentarii