28.07.2016 11:20

SUA vor aloca Moldovei 3,5 milioane de dolari pentru dezvoltarea ramurilor de perspectivă

SUA vor aloca Moldovei un grant în valoare 3,5 milioane de dolari pentru facilitarea dezvoltării economice și sporirea competitivității sectorului privat în domeniile-cheie.

Acest lucru este prevăzut de Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare între Guvernul RM și Guvernul SUA pentru creșterea comerțului și a investițiilor în sectoarele-cheie, al cărui proiect a fost aprobat de Cabinetul de miniștri. Se prevede că documentul va fi semnat în august 2016. Acesta va fi valabil pînă la 31 mai 2021.

Potrivit secretarului general al Guvernului, Tudor Copaci, se preconizează că în cadrul Acordului Guvernul SUA va aloca Moldovei peste 3,5 milioane de dolari pentru dezvoltarea unor astfel de ramuri de perspectivă precum agricultura de valoare adăugată, turismul, industria vinicolă, îmbrăcămintea și accesoriile.

Acordul este orientat spre susținerea economiei naționale și creșterea nivelului de trai al cetățenilor. Semnarea lui va contribui la menținerea relațiilor de cooperare între guvernele RM și SUA, precum și va încuraja creșterea economică și investițiile în cele mai promițătoare ramuri ale economiei moldovenești.

SURSA

Comentarii