23.09.2014 09:57

SUPORT PENTRU LIVEZILE DIN MOLDOVA! BM OFERĂ 45 DE MILIOANE DE DOLARI PENTRU DEZVOLTAREA AGRICULTURII

Bănca Mondială va sprijini în continuare dezvoltarea agriculturii de performanță din Republica Moldova, iar în 2015 Banca Mondială va finanța un proiect în valoare de 45 de milioane de dolari pentru sortarea și ambalarea fructelor, or pentru a accede pe piața europeană, producătorii moldoveni trebuie să respecte anumite cerințe, cum ar fi ambalajul, depozitarea și altele.

Despre aceasta a anunțat Vicepreședintele Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală, Laura Tuck, care, însoțită de premierul, Iurie Leancă, a întreprins o vizită la complexul agricol ”Codru”.

Complexul agricol ”Codru” din satul Rădeni, raionul Străşeni, a implementat un proiect în valoare de 25 de mii de dolari, oferiți de Banca Mondială. Este vorba despre un lot demonstrati - livadă acoperită cu plasă antigrindină și irigare prin picurare.
În total în cadrul programului „Managementul dezastrelor și riscurilor climatice”, Banca Mondială a oferit suport financiar în valoare toală de 1,2 milioane de dolari, pentru construirea loturilor demonstrative de adaptabilitate la schimbările climatice, finanțare pentru construcția a 53 de loturi în diverse zone ale țării, iar rezultatele obținute la Complexul agricol ”Codru” vorbesc de la sine.

Comentarii