04.07.2014 11:28

TABERELE DE VARĂ PENTRU COPII

Copiii din Moldova ar putea să se declare norocoși pentru că se mai pot odihni gratuit în taberele de vară. În Europa nu se alocă bani pentru astfel de activități, iar părinții singuri achită pentru odihna copiilor. Va putea oare statul să păstreze în viitor acest sistem de acordare a foilor de odihnă gratuite pentru unii copii, aflați în materialul ce urmează.
Potrivit datelor Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, pentru organizarea odihnei copiilor în sezonul estival 2014, autoritățile au alocat 16, 5 mil. lei din bugetul statului. Cu acești bani au fost contractate 12.699 foi de odihnă în 29 de tabere, prețul unui bilet variind între 1000 și 1383 de lei. Părinții susțin că este un preț destul de mare și nu fiecare își poate permite un astfel de lux pentru copilul său. Din numărul total de foi de odihnă, 55 la sută au fost oferite gratuit copiilor orfani sau care fac parte din famiilii vulnerabile. De asemenea și autoritățile locale alocă în fiecare an bani pentru odihna copiilor. Anul acesta, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău a oferit reduceri de 20 la sută din preț pentru circa 19 mii 5 sute de copii.
Anul trecut circa 20 mii de copii s-au odihnit în cele 14 tabere de vară gestionate de administrația municipiului Chișinău.

Comentarii