02.12.2014 16:55

"TERMOCOM-UL" A FOST PRELUAT DE CET-2.

Primăria capitalei a iepuizat termenul în care ar fi putut să achiziționeze întreprinderea ”Termocom”. Astfel, aceasta a ajuns să fie preluată de CET-2.

Lichidatorul companiei „Termocom” anunță că, pe 1 decembrie, a intrat în vigoare contractul prin care activele furnizorului de agent termic au trecut în proprietatea „CET-2”, care va asigura mai departe capitala cu agent termic.

Potrivit unui comunicat al instituției, „contractul de vânzare-cumpărare a subansamblului funcţional al „Termocom”, în procedura falimentului, de către „CET-2” a intrat în vigoare”.

Contractul a fost semnat de lichidatorul, întreprinderea „Eni Veaceslav”, și reprezentantul „Centralei Electrice cu Termoficare nr.2”, Anatolie Lichii. Astfel, CET-2” va deveni succesor al drepturilor şi obligaţiilor, al licenţelor şi autorizaţiilor pentru desfăşurarea activităţii de producere, distribuţie şi furnizare a energiei termice, deţinute de întreprinderea „Termocom”. Locuitorii municipiului Chişinău, conectaţi la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică, vor fi în continuare asiguraţi cu energie termică de CET-2”, se precizează în comunicat.


Săptămâna trecută, Banca Mondială a oferit R. Moldova un împrumut de 40 de milioane de dolari pentru reformarea sistemului termoenergetic. Inițial, suma anunțată era mai mare, însă din cauza tergiversării procesului de fuziune a „CET-1” și „Termocom” cu „CET-2”, aceasta a fost micșorată.

Comentarii