08.12.2014 16:56

TOATĂ SFECLA DE ZAHĂR, PRODUSĂ ÎN ACEST AN VA FI PRELUCRATĂ

Procesatorii de zahăr au asigurat că toată cantitatea de sfeclă de zahăr din acest an va fi prelucrată. Anunţul a fost făcut în cadrul unei şedinţe pe care au avut-o producătorii de sfeclă şi procesatorii de zahăr la ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, la care a participat ministrul, Vasile Bumacov.

Potrivit producătorilor de sfeclă de zahăr anul acesta va fi majorată perioada de prelucrare a sfeclei de zahăr, datorită unei roade record la hectar. De cealaltă parte, Octavian Armaş, unul dintre procesatorii sfeclei de zahăr, a dat asigurări că toată cantitatea de sfeclă care este pe dealuri va fi prelucrată la fabrici. Mai mult, procesatorul a subliniat că anul acesta şi exportul de zahăr în UE va fi mai mare, de circa 100 mii de tone, comparativ cu 60 mii de tone cîte au fost în anii precedenţi.
Anul acesta, recolta de sfeclă de zahăr a fost una record, de peste 1,2 milioane de tone, cu circa 200 mii de tone mai mult decît în anul precedent, chiar dacă suprafaţa semănată în 2014 a fost mai mică. Astfel, şi cantitatea de zahăr va fi una record, de peste 190 de mii de tone.

Comentarii