20.10.2014 15:33

TRANSFERUL DE BANI DIN STRĂINĂTATE, ACUM MAI SIMPLU! S-A LANSAT O NOUĂ PROCEDURĂ

Foto: noi.md


De la lansarea serviciului de transferuri bănești între Poșta Moldovei și Poșta Italiană, cetățenii moldoveni stabiliți în Italia au trimis deja în țară peste 44 mii de euro. În cadrul ceremoniei de lansare a noului serviciu, autoritățile au menționat că transferurile bănești pot fi efectuate în condiții convenabile la cele 9000 de oficii poștale de pe teritoriul Italiei și la cele peste 1000 din Moldova. Pentru transferul unei sume de până la o mie de euro, moldovenii achită un comision de 5 euro.

Potrivit guvernatorului Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, pe parcursul anului trecut moldovenii aflați în Italia au transmis acasă pe cale legală aproape 140 mln de euro. În timp ce mărimea reală a remitențelor este mult mai mare, dar persoanele preferă căile ilegale. Noul serviciu oferă un teren propice pentru schimbarea situației.


Și directorul ”Poșta Moldovei” Serghei Nastas, este mulțumit de noul serviciu. Potrivit lui, costurile pentru efectuarea transferurilor prin intermediul oficiilor poștale sunt de 4 ori mai mici decât cele existente până acum, iar acest succes permite ca în viitor să fie lansate asemenea servicii și în Spania, Portugalia, unde, de asemenea, muncesc mulți concetățeni de ai noștri.


Pentru a solicita acest serviciu, migranții moldoveni se pot deplasa la oricare din cele 9000 oficii ale Poștei Italiene. Suma transferată va putea fi ridicată de rude în Moldova, în Euro sau în Lei Moldovenești, la cele 1148 de oficii poștale în decurs de 48 de ore din momentul efectuării transferului. Serviciul de transferuri bănești a fost negociat și dezvoltat între ÎS ”Poșta Moldovei” și ”Poste Italiane” în perioada ianuarie – septembrie 2014.

Comentarii