23.10.2014 15:59

UCRAINA A ÎNCEPUT SĂ CONSUME GAZE DIN REZERVELE PROPRII

Ucraina a început să consume gaze naturale din propriile depozite subterane. Astfel, timp de trei zile rezervele de gaze în instalațiile de înmagazinare subterană a gazelor din Ucraina au scăzut cu 0,18%, notează rbc.ru.

Potrivit Asociației Operatorilor europeni de instalații de stocare a gazelor naturale la 20 octombrie din depozitele subterane au fost pompate 10,81 milioane de metri cubi de gaze naturale, pe 21 octombrie au fost pompate 15,35 milioane de metri cubi, iar ieri - alte 6, 54 milioane de metri cubi de gaze naturale. Acum subteranele Ucrainei sunt umplute la doar 52,36%, iar volumul total al gazului din ele este estimat la 16.729 miliarde de metri cubi. Potrivit specialiștilor, pentru a trece de lunele noiembrie și decembrie Ucraina va avea nevoie de încă 4 miliarde de metri cubi de gaze.


Reamintim că următoarea rundă de negocieri între reprezentanții Rusiei, Ucrainei și UE cu privire la livrările de gaze rusești, necesare Ucrainei pentru trecerea normală a sezonului de încălzire curent și de a oferi tranzit spre Europa, va avea loc pe 29 octombrie 2014.

Comentarii