25.07.2014 15:43

UCRAINA - O PIAȚĂ DESCHISĂ PENTRU STRUGURII MOLDOVENEȘTI

Companiile vinicole din Ucraina ar putea achiziționa mult mai mulți struguri de la producătorii moldoveni, întrucât regiunea Crimeea ar putea sista livrarea materiei prime către acestea. Declarația a fost făcută de ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Serghei Pirojkov într-un interviu, acordat postului nostru de televiziune.
Desigur că Ucraina va face tot posibilul să ajute producătorii agricoli din Republica Moldova, mai ales că și noi avem mai multă nevoie de aceste produse. Aici mă refer la struguri pentru fabricile de vinuri și divinuri care până acum achiziționau materie primă din Crimeea. Cred că această regiune va fi acum mai restrictivă în acest sens. De aceea producătorii din Moldova vor beneficia de condiții bune și facilități la livrarea de struguri.
Serghei Pirojkov a menționat că deja a avut o întrevedere cu ministrul moldovean al Agriculturii și Industriei Prelucrătoare, Vasile Bumacov, la care au discutat despre majorarea exporturilor de produse agricole pe piața ucrainească. În scurt timp, ministerul de resort urmează să prezinte propuneri concrete privind volumul și nomenclatorul de prețuri pentru produsele agricole.

Comentarii