12.09.2014 09:15

UNDE AU DISPĂRUT MILIOANE DE DOLARI ȘI EURO DIN BEM! VEACESLAV IONIȚĂ OFERĂ DECLARAȚII

După tranzacțiile din anul 2013, sume de ordinul milioanelor de dolari și euro au plecat din BEM. Declarația a fost făcută astăzi de Veaceslav Ioniță, președintele comisiei parlamentare Economie, buget și finanțe.

Veaceslav Ioniță a prezenta mass-mediei informații despre offshorurile prin care erau tranzitate credite false pentru mai multe companii din România și Moldova. Toate, după cum afirmă el, fiind în gestiunea rudelor ex-premierului, Vlad Filat.

Ioniță a cerut instituțiilor abilitate să se autosesizeze și să facă verificări a acestor scheme, pentru a preveni ulterioarele scheme corupționale din sistemul bancar. El a fost susținut și de alți membri ai Comisiei.

Trebuie să ținem sub control toate tranzacțiile de la această bancă, să nu ne pomenim apoi în situație și mai dificilă după această perioadă. asta avem de făcut acum!

Subiectele privind situația de la Banca de Economii și neregulile admise în procesul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău urmau să fie discutate astăzi în cadrul Comisiei economie, buget și finanțe. Aceasta însă nu a avut loc din lipsă de cvorum. Următoarea ședință la aceleași subiecte va avea loc miercurea viitoare.

Comentarii