05.10.2016 13:15

În Chișinău va avea loc a doua ediție a Forumului european al angajatorilor

A doua ediție a Forumului european al angajatorilor se va desfășula pe 6 octombrie în Chișinău.

Evenimentul este organizat pentru doritorii de a se angaja într-o companie europeană.

Forumul este organizat de Camera de Comerț și Industrie Franța-Moldova, în parteneriat cu Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, Ministerul Educației, Agenția Universitara a Francofoniei, Asociația de Colaborare Economică Moldo-Germană, precum și „Invent Moldova”.

Evenimentul va demara cu un cuvînt de deschidere din partea președintelui Camerei de Comerț și Industrie Franța-Moldova, Emmanuel Skoulios, pe tema „Avantaje comparative - moldovenii în calitate de angajați”. Ulterior vor ține un discurs de „bun venit” viceministrul Educației Cristina Boaghi, ambasadorul Franței în Republica Moldova, Pascal Vagogne, responsabil al Antenei din Chișinău a Agenției Universitare a Francofoniei, Roxana Țurcanu, Mihai Bostan, președintele Asociației „Invent Moldova”, Mihai Bostan, și vicepreședintele Asociației de Colaborare Economică Moldo-Germană, Iurie Borșci.

După sesiunea de deschidere se va desfășura un panel de discuții pe tema „Formarea de specialitate și academică - factor cheie pentru o integrare profesională reușită și evitarea fenomenului migrației".

Panelul va fi moderat de Sebastian Römischer, Asociația de Colaborare Economică Moldo-Germană, iar discuțiile vor fi ținute între șefulef-adjunct al Direcției politici migraționale și demografice din cadrul Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Nadejda Zubco, viceadministratorul Zonei economice libere „Bălți”, Tatiana Dormenco, responsabilul Agenției Universitare a Francofoniei, Roxana Țurcanu, și directorul resurse umane a companiei „Gas Natural Fenosa în Moldova”, Diana Doros.

Fiecare vizitator va avea ocazia să ducă o discuție cu reprezentanții celor 24 de companii care au venit să se prezinte și să discute cu viitorii angajați și cu tinerii care se gîndesc la o carieră într-o companie europeană.

SURSA

Comentarii