30.11.2016 09:15

În Moldova a fost lansată o platformă On-Line pentru producătorii şi consumatorii de energie din biomasă

Producătorii şi consumatorii de energie din resurse regenerabile se vor putea consulta online pe marginea vînzărilor şi producerii de biomasă în Moldova.

Potrivit agenţiei cu referire la un comunicat al Proiectului Energie şi Biomasă, marţi a fost lansată platforma online ,,Piaţa de energie şi biomasă" (piata-biomasa.md).

Platforma informaţională conţine informaţii utile pentru producătorii şi consumatorii de biocombustibil, precum şi pentru furnizorii de utilaje de brichetare, peletare şi balotare, centrale termice pe biomasă, servicii energetice şi alte elemente ale pieţei de biocombustibil.

Totodată, platforma web permite companiilor, instituţiilor publice şi persoanelor fizice să plaseze anunţuri de vînzare-cumpărare a produselor şi serviciilor din sectorul energiei din biomasă.

De asemenea, portalul web pune la dispoziţia vizitatorilor un calculator electronic ce permite estimarea capacităţii centralei termice şi costurile pentru încălzirea unui imobil în funcţie de mai mulţi parametri, cum ar fi suprafaţa şi înălţimea imobilului, gradul de izolare termică sau temperatura medie exterioară şi interioară.

Platforma informaţională ,,Piaţa de energie şi biomasă" a fost elaborată de Agenţia pentru Eficienţă Energetică şi Proiectul Energie şi Biomasă în Moldova, finanţat de UE şi implementat de PNUD.

SURSA

Comentarii