29.09.2014 15:07

VENEZUELA ESTE ÎN PRAG DE FALIMENT! GUVERNUL NU POATE ACHITA DATORIA URIAȘĂ

Venezuela se pregătește de faliment, deoarece guvernul nu are capacitatea să-și plătească, până la începutul lunii octombrie o datorie de 5,2 miliarde de dolari, nemaivorbind de cea totală care însumează aproximativ 80 de miliarde de dolari, potrivit presei internaționale.

În prezent, obligațiunile statului venezuelean au dobânzi uriașe, cu aproximativ 11 puncte procentuale mai mari decât certificatele de Trezorărie ale SUA, fiind chiar de patru ori mai mari decât cele ale Nigeriei și dubul comparativ cu Bolivia, scrie Ricardo Hausman, fost ministru al Planificării din Venezuela, pe Project Syndicate.


De fapt, țara este trasă puternic în jos de „defaultul lanțului de import al țării”. Guvernul a adunat miliarde de dolari arierate datorate importatorilor. Totodată este deja foarte clar că veniturile câștigate de guvern din exporturile de țiței nu reușesc să acopere facturile importurilor, la care se adaugă costurile datoriei țării. Mai precis, riscul de faliment al țării este estimat la 66%, scrie „Zero Hedge”.

Comentarii