24.07.2014 12:46

VICTIMILE TRAGEDIEI AVIATICE ADUSE ACASĂ

Ieri pe aeroportul militar din Olanda au ajuns două avioane cu primele 40 de sicrie cu trupurile neînsuflețite ale victimelor accidentului aviatic, produs acum o săptămână în Ucraina.

Olanda, țara care a pierdut cei mai mulți cetățeni în tragicul accident, este în doliu național. Timp de cinci minute, înainte de aterizarea avionului, au răsunat clopotele de la bisericile din întreaga țară, iar zeci de mii de olandezi s-au adunat pe străzile pe unde a trecut cortegiul cu corpurile neînsuflețite ale victimelor tragediei aviatice din estul Ucrainei. Victimele accidentului aviatic au fost aduse cu două avioane militare. Presa internațională scrie că porțiunea de 100 de kilometri de la aeroport până la baza militară, la care au fost depuse trupurile neînsuflețite, a fost ieri închisă pentru restul unităților de transport.
Pe pista aeroportului erau prezenți în jur de 1000 de apropiați și rude ale victimelor, precum și cuplul regal olandez, dar și premierul olandez Mark Rutte.
Tot aseară la Amsterdam, mii de persoane au participat la un marș al tăcerii. Marșul s-a desfășurat în Piața Dam din centrul capitalei, după un apel lansat pe rețeaua de socializare Facebook.
Amintim că 193 dintre cei 298 de oameni care și-au pierdut viața în tragedia aviatică din estul Ucrainei erau olandezi. În această seară Olandezii așteaptă alte două avioane cu alte victime.

Comentarii