12.06.2014 14:52

VIENNA ECONOMIC TALKS 2014

Astăzi la Chișinău au continuat lucrările forumului economic vienez. La Forum au fost abordate prioritățile investițiilor publice în regiunile de dezvoltare și impactul modernizării infrastructurii asupra sporirii competitivității în rîndul investitorilor.

La eveniment au fost prezenți oaspeți din mai multe țări, care s-au exprimat asupra intensificării posibilităților de atragere a investițiilor în republică și totodată asupra îmbunătățirii relațiilor comerciale externe ale Republicii Moldova.

ELENA KIRTCHEVA, Secretar General al Forumului Economic de la Viena: Noi suntem de acord că există lacune în legislație, iar scopul forumului econoomic vienez de acestă dată este să promovăm cooperarea dintre țările din perimetrul Marii Adriatice și Marii Neagre.

Autoriățile susțin că în prezent se fac lucrări privind implementarea practicelor europene pentru a oferi investitorilor și agenților economici anumite beneficii.

VALERIU LAZĂR, viceprim-ministrul, ministrul Economiei: Este o prioritate continuă pentru noi să oferim investitorilor și antreprenorilor atât locali și străini niște reguli cât mai bune de joc și de fapt garanția și certitudinea că aceste reguli se respectă, să oferim prezibilitatea necesară și un șir întreg de stimulente pentru procesul investițional.

Comentarii