28.07.2014 08:48

VINIFICATORII MOLDOVENI AU PLECAT SĂ CUCEREASCĂ AMERICA

Un grup de vinificatori moldoveni împreună cu ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, au plecat ,astăzi, în SUA. Aceștia vor avea posibilitatea să stabilească relații comerciale cu distribuitorii americani, în încercarea de a-și vinde vinurile pe piața SUA.

Potrivit unui comunicat de presă remis de ministerul Agriculturii, obiectivul acestei deplasării de serviciu este iniţierea unor acţiuni de asistenţă din partea americană a agricultorilor moldoveni care au pierderi de pe urma restricţiilor impuse de Federaţia Rusă la importul de fructe, legume, vinuri, carne şi conserve.
Pe agenda zilei de astăzi, figurează o prezentare a 34 de soiuri de vin moldovenesc la Washington, unde vor fi prezenți mai mulți comercianți din SUA și reprezentanți ai presei, iar pe 31 iulie, la New York, este programat un seminar de degustare, şi cu explicaţiile de rigoare privind specificul vinurilor moldoveneşti. Precizăm că vizita vinificatorilor moldoveni în SUA se va încheia în data de 4 august.

Comentarii