23.09.2014 11:31

VINURILE ECOLOGICE DIN MOLDOVA VOR FI EXPORTATE ÎN BELORUSIA

Belorusia va importa vinuri ecologice din Moldova. Despre noua negociere a dat de știre ministrul Agriculturii Vasile Bumacov, pe contul său online de socializare.

"Vom exporta vinuri ecologice în Belarus. O delegaţie din această ţară compusă din agenţi economici, oameni de ştiinţă şi jurnalişti vizitează Moldova pentru a studia procesul de producere, conform tehnologiilor ecologice a vinurilor albe şi roşii', a declarat Vasile Bumacov.

Mai mult decât atât, ministrul a anunțat că partenerii beloruşi au fost invitaţi de „Vinăria din Vale” care deţine peste 140 de hectare de viţă – de vie cultivată conform metodologiei bio.

"Mi-a făcut o deosebită plăcere să constat, în cadrul unei mese rotunde organizată de specialiştii în domeniu de la noi, că partea bielorusă este nu numai un partener de încredere dar şi unul care se interesează de inovaţiile noastre în materie de vinuri ecologice. Produsele bio sunt foarte căutate şi în Europa", a mai adăugat ministrul Agriculturii și Infrastructurii alimentare.

Comentarii