28.10.2016 10:01

Declaraţia Consiliului Acţionarilor Fabricii de Cofetărie "Bucuria"

Consiliul Acţionarilor Fabricii de Cofetărie SA "Bucuria" a difuzat o declaraţie în care solicită ca "întreprinderea să nu fie implicată în lupta politică internă în ajunul alegerilor preşedintelui RM", menţionînd că "acest lucru este important pentru buna reputaţie a fabricii, pentru interesele acţionarilor, partenerilor de afaceri şi colectivului său".

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la declaraţia Consiliului întreprinderii, structura acţionarilor săi include: acţionarul majoritar "Casa Comercială Valdai", înregistrată pe teritoriul unei zone libere din EAU, ce deţine 66,46% din acţiuni; Întreprinderea Mixtă "Legenda Invest" SRL cu 12,7% din acţiuni (rezident în RM). Celelalte acţiuni aparţin acţionarilor minoritari şi persoanelor fizice, în număr de 4127, care sînt, în general, angajaţi ai fabricii şi rudele lor apropiate.

Declaraţia întreprinderii a apărut ca urmare a afirmaţiilor făcute de preşedintele "Partidului Nostru", Renato Usatîi, în cadrul conferinţei de presă din 26 octombrie, la Moscova, care a declarat că preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, are interese de afaceri în Moldova, amintind de Fabrica "Bucuria".

"Nicio persoană pomenită la acea conferinţă de presă nu are vreo legătură cu SA "Bucuria" şi nici cu vreuna din companiile menţionate mai sus", se spune în declaraţia Consiliului Acţionarilor întreprinderii.

SURSA

Comentarii