13.08.2014 14:54

EMBARGOUL NU-I AFECTEZĂ PE TOȚI

Una dintre cele mai mari companii de procesare a fructelor din țară, Orhei-Vit, și-a deschis astăzi o nouă linie de producere. Compania nu pare afectată de embargou, ba mai mult, noua linie de procesare a fructelor le va dubla capacitatea de producție. Investiția lor valorează 5 mil. de euro.

La evenimentul de lansare a noii linii de producere a sucurilor, au participat prim-ministrul Iurie Leancă, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, precum și reprezentanţi ai băncilor comerciale și Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Cu această ocazie, Primul-ministru a menționat că deschiderea noii linii de producere a sucurilor a coincis cu sancțiunile la importul de fructe moldovenești pe piața rusească și va contribui la depășirea dificultăților cu care se confruntă fermierii. Cea mai mare parte dintre produsele semifabricate ale companiei sunt exportate în țările Uniunii Europene, în special în Germania, Austria și Polonia. La rândul lor, oficialii europeni au declarat că linia recent instalată a permis crearea noilor locuri de muncă și va contribui la majorarea volumului de prelucrare a fructelor în zona centrală a Republicii Moldova, dar și va diminua potenţialele riscuri de pierdere a recoltei de către fermieri.
Proiectul privind instalarea acestei linii moderne a fost implementat în colaborare cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Comentarii