14.10.2016 10:35

Angela Merkel: Rezolvarea problemei migrației se află în Africa

Rezolvarea problemei migrației se află în Africa, consideră Cancelarul german Angela Merkel, transmite Agerpres. Ea va încheia astăzi o săptămână diplomatică, consacrată în special Africii, cu scopul de a stăvili afluxul de migranți către Europa.

În timp ce Germania, prima economie europeană, rămâne destinația preferată pentru solicitanții de azil în special din Siria și din Irak, cancelarul pledează pentru un ajutor sporit pentru mai multe țări africane.

Obiectivul este limitarea afluxului de migranți care încearcă să ajungă în Europa, fugind de sărăcie și conflicte. De la începutul anului, peste 300.000 au traversat astfel Mediterana, dintre care cei mai mulți sunt originari din Africa subsahariană, potrivit Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR).

Pentru a limita fluxul migrator dinspre Africa, ea militează pentru acorduri similare celui încheiat în martie între UE și Turcia: în schimbul unui ajutor de trei miliarde de euro, Ankara a oprit plecările de migranți spre Grecia.

Un acord asemănător "urmează să fie încheiat înainte de toate cu Egiptul, dar și cu alte țări africane", spusese Merkel în septembrie.

Recent, ea a insistat din nou asupra necesității unui astfel de parteneriat.

SURSA

Comentarii