21.11.2016 09:20

Apple vă repară gratuit Phone-ul 6S dacă se stinge brusc

Nu trebuie să treacă doar câteva zile de la lansare pentru a ne da seama că unele gadgeturi au probleme.

Apple a anunțat că repară gratuit iPhone-urile 6S care se închid brusc, la mai bine de un an după ce au ajuns pe piață, notează playtech.ro.

În urmă cu câteva zile aflam că mai multe terminale iPhone 6 și 6S au început să se închidă brusc în China.

Evenimentul neplăcut se petrecea chiar și atunci când utilizatorii aveau 30% sau chiar 50% la baterie. Mulți au dat vina pe temperaturile scăzute din această perioadă sau pe faptul că aparatele afectate au fost încărcate folosind încărcatoare neoriginale.

Se pare însă că nu este deloc așa, iar problema ține de Apple sau, mai bine zis, de procesul de fabricație al chinezilor responsabili de asamblarea aparatelor.

Partea bună este că, după o analiză internă foarte precisă, s-a ajuns la concluzia că sunt afectate doar telefoanele iPhone 6S produse între septembrie și octombrie 2015. Ca urmare, dacă v-ați achiziționat telefonul în acea perioadă, ar trebui să fiți acoperiți prin programul de reparații gratuite.

"Apple a ajuns la concluzia că un număr foarte mic de dispozitive iPhone 6S s-ar putea închide aleatoriu. Aceasta nu este o problemă de siguranță și afectează doar câteva aparate cu coduri serial ce arată faptul că au fost produse între septembrie și octombrie 2015".

Gigantul din Cupertino a lansat și un comunicat de presă pe marginea subiectului, confirmând pentru utilizatori că problema închiderilor bruște nu este sub nici o formă periculoasă pentru utilizatori.

"Dacă ați întâmpinat această problemă, vă rugăm să vizitați un magazin oficial Apple sau un service autorizat Apple și să verificați dacă numărul serial al telefonului vostru confirmă eligibilitatea pentru schimbarea gratuită a bateriei".

Merită reținut că dacă aveți alte probleme cu telefonul, precum un ecran spart sau o ramă îndoită, respectivele reparații se vor efectua contra cost pe lângă schimbarea gratuită de baterie.

SURSA

Comentarii