29.06.2015 14:47

Atentate, revendicate de ”Stat Islamic”

Vinerea neagră - astfel a fost numită ziua de vineri, 26 iunie. Trei atentate teroriste au fost comise în diferite colțiri ale lumii, toate revendicate de Organizaţia extremistă Stat Islamic, transmite Mediafax. Astfel, Franța, Kuweit și Tunisia au fost expuse la atacuri inimaginabile.

Tunisia: Organizaţia extremistă sunnită Stat Islamic a revendicat în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă atacurile teroriste comise vineri la două hoteluri de pe litoralul tunisian şi soldate cu 39 de morţi, relatează Reuters, în pagina electronică. Persoane înarmate au atacat vineri două hoteluri din staţiunea tunisiană Sousse, frecventată de turişti britanici, provocând moartea a 39 de persoane, potrivit ultimului bilanţ. Cel puțin 30 dintre acestea erau turiști britanici.

Kuweit: Cel puţin 27 morţi şi peste 200 de răniţi într-un atentat comis la o moschee din Kuwait. Atacul este revendicat de asemenia de Stat Islamic. Atentatul a avut loc în Moscheea şiită Al-Sadiq, situată în Kuwait City. Un tânăr kamikaze s-a aruncat în aer în moschee în timpul rugăciunii comune.

Franța: O explozie a provocat moartea unei persoane şi rănirea altor câtorva într-o uzină de gaz industrial din Isere. Un om a fost decapitat Potrivit informaţiilor obţinute de cotidianul Le Monde, deflagraţia a fost provocată de două persoane care au intrat cu maşina în uzină
Unul dintre atacatori a fost reţinut de jandarmi. La faţa locului au fost găsite bannere în arabă care nu au fost încă expertizate. Un cadavru decapitat a fost găsit în apropierea uzinei.
Potrivit cotidianului Le Dauphiné libéré, unul dintre atacatori şi-a declarat apartenenţa la Statul Islamic.

Comentarii