27.08.2015 09:36

Bursele își revin. Se caută vinovații

Shanghai Composite Index a avansat cu 5,3%, în timp ce Hang Seng China Enterprises Index a urcat și el pentru prima oară în 10 zile. Titlurile celei mai mari companii de petrol şi gaze din China, au crescut cu 15%, pe fondul aprecierii cotaţiilor petrolului. În Dubai, bursa a avansat cu 3%, iar în Indonezia cu 4%, notează Mediafax.ro.

Rubla s-a apreciat cu 1,6% în raport cu dolarul, iar randul sud-african şi lira turceasca cu 0,5%.

La New York, indicii Dow Jones şi S&P 500 au închis miercuri în creştere cu 4%, cel mai mare avans din 2011, iar Nasdaq Composite cu 4,24%.

Între timp, autorităţile chineze au lansat o nouă investigaţie referitoare la practicile incorecte de pe piaţa financiară, împotriva a cinci mari companii de brokeraj, pe fondul celui mai grav declin al pieţei de capital din aproape două decenii, mai scrie mediafax.ro.

Într-o investigaţie separată, opt persoane apropiate Citic Securities, cea mai mare companie de brokeraj din China, sunt investigate de poliţie pentru tranzacţii ilegale cu acţiuni, potrivit agenţiei de presă Xinhua, alături de persoane cu legături cu autoritatea de reglementare.

Autoritatea de reglementare a pieţei de capital se află în fruntea eforturilor administraţiei de la Beijing de a opri scăderea dramatică a cotaţiilor acţiunilor.

Menționăm că după ce a atins un maxim al ultimilor şapte ani la jumătatea lunii iunie, indicele bursei din Shanghai a scăzut cu peste 40%, pierzând integral câştigul din acest an.

Comentarii