19.06.2015 11:48

Cea mai mare reuniune de acest fel din țară. Rusia a inaugurat Forumul Economic Internațional

Rusia a inaugurat joi, Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg, cea mai mare reuniune de acest fel din țară, în condițiile în care țara este supusă, de circa un an, sancțiunilor impuse de Occident pentru rolul său în criza ucraineană, sancțiuni ce ar putea fi extinse, informează agenția EFE, citata de Agerpres.

'Rusia apreciază atitudinea partenerilor străini care au venit la Sankt Petersburg și au demonstrat că își urmăresc propriile interese mai mult decât liniile politice directoare', a afirmat vicepremierul rus Serghei Prihodko, la deschiderea reuniunii la care participă circa 5.000 de oameni de afaceri.
Economia rusă, fără îndoială, a resimțit impactul sancțiunilor internaționale iar criza economică, acutizată de scăderea prețurilor la petrol, va continua, după cum a subliniat fostul ministru de Finanțe, Alexei Kudrin.


Potrivit lui, principalele riscuri pentru economia rusă derivă din incertitudinile privind caracterul pe care îl va avea dezvoltarea relațiilor Rusiei cu Occidentul, marcate în prezent de războiul sancțiunilor. Menționăm că miercuri, țările din UE au decis să extindă cu șase luni actualele sancțiuni economice impuse Rusiei, până la finele lui ianuarie 2016, conform unor surse diplomatice europene.
Decizia formală urmează a fi adoptată de miniștrii de Externe la Consiliul ce va avea loc luni, la Luxemburg.

Comentarii