31.08.2015 09:25

Criza bursieră din China. Investigațiile continuă

Un jurnalist economic a fost reținut după recenta furtună bursieră chineză. Acesta este învinuit de răspândirea informațiilor false cu privire la titlurile financiare cu contracte la termen. Jurnalistul susține că anume el a provocat panică și dezordine pe piețele bursiere chineze care ulterior au adus pierderi uriașe țării.

Astfel, jurnalistul de la revista Caijing Wang Xiaolu, într-un articol publicat în iulie, a afirmat că autoritatea de reglementare a valorilor mobiliare studia posibilitatea ieșirii fondurilor publice de pe piață, notează agenția oficială ”Xinhua”.

Comisia chineză de reglementare a piețelor financiare (CSRC) a dezmințit rapid ceea ce a scris jurnalistul, numindu-l "iresponsabil".

Aceste declarații l-au adus pe jurnalist în fața legii.

”Xinhua” a anunțat și despre reținerea unui oficial al organismului de supraveghere a pieței chineze și a altor patru înalți responsabili pentru "infracțiuni" pe piața de capital.

De asemenea, 197 de persoane au fost sancționate în cadrul unei campanii speciale a poliției contra zvonurilor pe internet asupra piețelor bursiere din China.

Niciun detaliu nu a fost furnizat privind sancțiunile aplicate, precizează AFP.

Comentarii