03.10.2016 08:01

Deutsche Bank ar putea concedia 1.000 de angajați

Deutsche Bank, amendă record

Anunțul a fost făcut de directorul general John Cryan, după cum au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Concedierile trebuie aprobate de Consiliul angajaţilor și vor afecta în special angajaţii de la serviciile IT.

În luna iunie, în prima rundă a negocierilor, Deutsche Bank a ajuns la un acord cu sindicatele cu privire la concedierea unui număr de aproximativ 3.000 de angajaţi care au contract permanent de muncă.

La nivel global, Deutsche Bank ar urma să rămînă cu aproximativ 75.000 de angajaţi.

În luna septembrie, Departamentul de Justiţie american a aplicat băncii germane o amendă record, de 14 miliarde de dolari, pentru a pune capăt unei anchete ce vizează vînzarea de titluri de valoare garantate cu credite ipotecare.

După ce a publicat rezultatele financiare pe trimestrul al doilea, Deutsche Bank a anunţat că a pus deoparte suma de 5,5 miliarde de euro pentru a soluţiona litigiile.

Directorul general al băncii a declarat că nu dorește o majorare de capital şi exclude ajutorul statului. Mai mult decît atît, acţiunile Deutsche Bank s-au redresat, vineri, după ce în presă au apărut informații conform cărora banca este aproape de un acord cu Departamentul american al Justiţiei şi va plăti o amendă de 5,4 miliarde de dolari.

SURSA

Comentarii