27.08.2015 09:31

Din toamnă fără focuri de arme

Ucraina și reprezentanții regiunilor separatiste au convenit să depună eforturi pentru încetarea completă a conflictului armat începând cu 1 septembrie, au declarat reprezentații OSCE. Cele două părți au mai avut încă în luna februarie o asemenea tentativă, însă ciocnirile sporadice între cele două forțe au subminat acordul.

Noua înțelegere dintre forțele statale și rebeli prevede ca din data de 1 septembrie să fie încetat complet conflictul armat dintre cele două părți. Acordul anterior din februarie, curent a fost încălcat în urma ciocnirilor sporadice între cele două forțe, în care au fost utilizate artileria și alte arme, iar civili, soldați ucraineni și rebeli au fost uciși. Ambele părți se acuză reciproc de încălcări.

Astăzi, există speranța că de la 1 septembrie se va reuși deplin să pună capăt focurilor. În acest moment, toate părțile și-au exprimat intenția de a respecta această idee.

Anterior, un purtător de cuvânt militar de la Kiev a anunțat că doi soldați ucraineni au fost uciși în ultimele 24 de ore.

De la izbucnirea conflictului în estul Ucrainei, după ce Rusia a anexat Crimeea, au fost ucise circa 6.500 de persoane.

Comentarii