08.07.2015 08:28

Grecia, chemată să prezinte planul de reforme

Grecia trebuie să prezinte creditorilor săi, cel târziu mâine, un plan de reforme. Cerința este impusă în condițiile în care Guvernul elen urmează să reia negocierile privind un nou ajutor financiar, transmite Economica.net.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk a declara ieri, la finalul summitului de la Bruxelles, că a fost luată decizia de a studia urgent dacă este posibil să fie găsite bazele unui acord.
Un summit european excepţional pe tema Greciei va avea loc duminică la Bruxelles, a anunţat marţi seară şeful guvernului italian, Matteo Renzi, care şi-a exprimat speranţa într-o întâlnire decisivă pentru a evita ieşirea ţării din zona euro. Astfel,
ei 28 de şefi de stat şi de guvern se vor reuni din nou duminică pentru a decide asupra unui nou program, notează sursa. Pe de altă parte, cancelarul german, Angela Merkel, a atras atenţia cu acelaşi prilej că Grecia are nevoie de un program de ajutor pe mai mulţi ani pentru a evita o ieşire din zona euro.

Mai menționăm că președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a afirmat marți seara că lderii europeni au pregătit "un scenariu detaliat" pentru cazul în care Grecia va trebui să iasă din zona euro. Oficialul a mai precizat că nu exclude această ipoteză în fața negocierilor dificile cu Atena. "Comisia este pregătită pentru toate eventualitățile", a insistat el la finalul unui summit de urgență al celor 19 șefi de stat și de guvern ai zonei euro.

Comentarii