24.08.2015 08:39

Incendiu de proporţii într-o uzină din apropierea aeroportului din Tokyo

Un incendiu major a izbucnit luni la prânz într-o uzină a grupului siderurgic Nippon Steel and Sumitomo Metal la Kawasaki (la sud de Tokyo) nu departe de aeroportul din Tokyo Haneda, au declarat pompierii pentru AFP.

Inițial, s-a produs o explozie puternică, iar apoi s-a declanșat focul, a relatat postul de televiziune nipon NHK. Potrivit imaginilor difuzate de aceeași televiziune, focul s-a extins pe ansamblul unui vast hangar al complexului industrial, unde ar putea fi depozitate butelii de propan și un alt gaz.

'Focul a izbucnit într-un turn de răcire de doi metri', — a declarat în același timp un reprezentant al serviciului pentru protecție împotriva incendiilor, potrivit AFP.

Conform datelor preliminare, citate de NHK, un rezervor cu gaz, posibil propan, a explodat. Nu există în acest moment date despre posibile victime.
În fotografiile postate pe rețelele sociale, o coloană uriașă de fum negru se vede de departe. Acoperișul întreprinderii Nippon Steel este cuprins de flăcări.

Pasageri de pe aeroportul Haneda, situat la aproximativ 1 km de uzina unde a izbucnit incendiul, au văzut coloana de fum, dar nu se știe deocamdată dacă incendiul a afectat traficul aerian.

Incendiul a izbucnit la o filială a uzinei Nippon Steel and Sumikin Pipe, specializată în fabricarea de țevi. Aceasta se întinde pe o suprafață de 20.800 de metri pătrați, transmite Agerpres.

Comentarii