04.10.2016 03:20

iPhone 7 are o baterie slabă în comparaţie cu smartphone-uri rivale

Deşi iPhone 7 aduce o serie de îmbunătăţiri faţă de generaţia anterioară, telefonul are şi o serie de dezavantaje, bateria fiind cel mai important minus.

Revista „Which?”, coordonată de către organizaţia Consumers’Association, a efectuat o serie de teste în care a fost implicat un iPhone 7, alături de alte trei telefoane din gamele de vârf ale HTC, LG şi Samsung. HTC 10, LG G5 şi Samsung Galaxy S7 s-au alăturat noului iPhone în testele efectuate pentru a descoperi care dintre flagship-uri are cea mai bună baterie.

Testele efectuate de „Which?” arată că iPhone 7 rezistă 712 minute în timpul unei convorbiri telefonice 3G. Chiar dacă o durată de 12 ore de convorbire pare acceptabilă, nu se află nici măcar la jumătate faţă de rezultatul S7, ce rezistă 1492 de minute. LG G5 este pe locul 2, având un uşor avantaj şi înregistrând 1579 de minute de convorbire, iar HTC 10 ocupă primul loc, oferind o baterie ce rezistă 1859 de minute în timpul convorbirilor telefonice.

De asemenea, cele patru telefoane au fost testate şi pentru durata de utilizare folosind o conexiune la internet 3G. Locurile doi şi trei din clasament se inversează de această dată, având în vedere că LG G5 rezistă 640 de minute, iar Galaxy S7 rezistă 677 de minute. HTC 10 rămâne pe primul loc, cu 790 de minute de conexiune la internet şi web browsing, iar iPhone 7 oferă doar 615 minute de conexiune.

Deja pare evident, dar motivul pentru care bateria noului iPhone obţine asemenea rezultate este tocmai capacitatea mică, de doar 1960mAh. În comparaţie, HTC 10 este un ”monstru” cu o baterie de 3000mAh.

Testele efectuate de „Which?” folosesc un simulator de reţea de telefonie mobilă ce oferă semnal constant, astfel încât telefoanele să nu consume şi mai multă baterie încercând să prindă semnal puternic. De asemenea, testele sunt efectuate după un ciclu de descărcare şi încărcare completă a bateriei, iar luminozitatea ecranului este setată la aceiaşi parametri pentru toate device-urile.



SURSA

Comentarii