11.11.2016 08:45

Kremlin: Ideile luiTrump sînt foarte asemănătoare cu cele ale lui Putin

Ideile lui Donald Trump sunt foarte asemănătoare cu cele ale lui Vladimir Putin în politica externă, oferind Moscovei speranţa îmbunătăţirii în mod gradual a relaţiilor cu Washingtonul, anunţă Kremlinul.

Purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, aflat la New York într-o vizită privată, la un turneu de şah, a observat asemănări între ideile de politică externă ale lui Donald Trump şi Vladimir Putin. Peskov consideră că aceasta este o bază pentru iniţierea unui dialog substanţial între Moscova şi Washington.

„Putin şi Trump pornesc de la aceleaşi principii în politica externă, iar acest lucru este incredibil”, a declarat Peskov, conform Mediafax.

„Este fenomenal cît de apropiate sînt concepţiile lor în materie de politică externă. Iar aceasta probabil că este o bază bună pentru optimismul nostru moderat că cel puţin vor putea iniţia un dialog” pentru îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale, a adăugat Peskov.

În contestul tensiunilor existente între Moscova şi Washington din cauza crizelor din Ucraina şi Siria, Peskov a explicat că va dura ceva timp pînă cînd relaţiile se vor normaliza.

„O atmosferă de încredere mutuală se obţine în cîţiva ani”, a consluzionat Dmitri Peskov.

SURSA

Comentarii