22.09.2016 09:05

Metro și Auchan lucrează în Crimeea, în ciuda sancțiunilor UE

Produsele retailerului german Metro și a celui francez Auchan sunt livrate prin portul Kerci și vândute în mod liber în Crimeea, în ciuda sancțiunilor UE impuse împotriva Rusiei, transmite Reuters.

„Produsele cu nume de marcă ale Metro și Auchan pot fi văzute la vânzare pe rafturile magazinelor din Crimeea”, spune sursa citată.

Potrivit unor surse Reuters, firmele de transport încarcă produsele companiilor europene din centrele de distribuție din Rusia, iar apoi acestea sunt livrate prin intermediul feribotului în portul Kerci. De acolo, mărfurile ajung în magazinele Metro și Auchan din Crimeea.

Agenția subliniază că nu există dovezi ale plăților efectuate de Metro sau Auchan către orice persoane juridice care fac obiectul sancțiunilor.

La rândul lor, retailerii europeni declară că nu încalcă sancțiunile, deoarece magazinele sunt gestionate de filialele lor rusești, care nu fac obiectul sancțiunilor UE.

Experții juriști susțin că circulația mărfurilor retailerilor europeni în Crimeea reprezintă „zona gri” a regimului de sancțiuni, dat fiind că relațiile dintre societățile-mamă și subcontractori sunt adesea dificil de determinat.

Reprezentanții Metro sau Auchan nu neagă faptul că bunurile lor sunt expediate în Crimeea, potrivit paginaderusia.ro.

SURSA

Comentarii